A termék már nem kapható
„Ezzel a területtel kezdtem 2006-ban” – mondja Gyula meghatározó faluboráról, amit a pincéhez közel, a Fekete-hegyről szüretel. Ezt a saját ültetvényt évek óta organikusan műveli, a déli kitettség miatt pedig már hagyomány, hogy itt kezdik a faluborok szüretét. 2021-ben ez a nap szeptember közepére esett. A 49 éves tőkékről szedett és válogatott gyümölcs mustját préselés nélkül engedték le a pince négy használt hordójába. A két hónapig tartó spontán erjedés után fél év érlelés seprőn, majd koranyári palackozás következett. A bor szerkezete a megszokottnál is húsosabb, puha ízekkel, nagy tartalommal.
Szabó Gyula, a köveskáli négociant kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és környékbeli szőlősgazdák szőlőiből készít életteli faluborokat, mindezt tradicionális módszerekkel, ahol lehet kézi munkával. Középpontban Köveskál, az egyetlen saját terület, organikus művelésű 45-50 éves olaszrizling tőkékkel.