A termék már nem kapható
A káli-medencei Monoszló és Mindszentkálla vulkanikus talaján termő olaszrizling színmustja egy éjszakát ülepedett, majd spontán erjesztés és 5 hónapig tartó, fele-fele arányban tartályos és hordós érlelés után került palackba. A 2021-es szüretkor már Gyuláék segítségére volt egy frissen beszerzett membránprés is, ami kiváltotta a taposást és nagyban megkönnyítette az egész fürtös préselés folyamatát. Végre nem kellett hajnalig dolgozni, ami jótékony hatással bírt a kollégákra és a borokra egyaránt. Rendelkezik mindennel, amivel a területre jellemző birtokbornak kell. Káli-medencei struktúra, erő és lágyság, körte, alma, méz, fehér virágok és mandula aromái, vibráló savak.
Szabó Gyula, a köveskáli négociant kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és környékbeli szőlősgazdák szőlőiből készít életteli faluborokat, mindezt tradicionális módszerekkel, ahol lehet kézi munkával. Középpontban Köveskál, az egyetlen saját terület, organikus művelésű 45-50 éves olaszrizling tőkékkel.