A termék már nem kapható
Bökő Dávid és Tálos Attila közös boránál fontos az alapgondolat: tihanyi kékszőlő, helyi fajta, vulkanikus talaj, organikus művelés, kézzel szüretelt gyümölcs, spontán erjedés és tartályos érlelés finomseprővel. Minden más viszont változtatható és változik is, mivel Tihanyban nem volt még két ugyanolyan év. 2021-ben ezért maradt ki a kékfrankos, és házasítás helyett tisztán zweigeltből készült a Tihany Rosé. A borstílus most még közelebb áll Provence-hoz, a korty finoman gyümölcsös, részletes, sokízű és jellegzetes. Fordulat pedig nem csak a fajtaösszetételben van, most először dugó helyett lélegző csavarzár került a palackokra. Passzol az eddig talán legjobban sikerült Tihany Rosé stílusához.
Az alapgondolat Tálos Attilától jön, míg a megvalósítás teljes körben Bökő Dávidhoz kötődik: saját tihanyi szőlőiből, saját füredi pincéjében készíti el. A feldolgozásban első évjárattól ezek a legfontosabb lépések: érett szőlő, egészfürtös préselés, spontán erjesztés, érlelés finomseprőn.