huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BARÁTH BORMŰHELY Juhfark 2021 - Bortársaság

BARÁTH BORMŰHELYJuhfark 2021

Polci ár
5 500 Ft
Bortársaság Klub ár
5 225 Ft

Egységár: 7 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információIsmerünk igazi Somló rajongókat, olyan fanatikussal viszont kevésszer találkoztunk, mint amilyen Baráth Sándor. Vegyész végzettséggel és szombathelyi kötődéssel a negyvenhez közeledve kezdett borral foglalkozni, kereskedőként mélyre ásta magát a témában, majd 2002-től az ő vezetése mellett indult el a Kreinbacher birtok építése. Miután a hegyközség elnökének választották egyvalami maradt hátra, hogy saját bort készítsen.

A Baráth Borműhely a 2020-as évjárattal és összesen két hektár szőlővel indult a Somló-hegy déli oldalán, az Apátsági-dűlőben, organikus műveléssel. Első bor a választékunkban a szalmasárga, finoman ködös és telt ízű Juhfark 2021-ből. Összesen 0,8 hektárról válogatott organikus szőlő, fűszerként 13% olaszrizlinggel. A spontán erjedés használt tokaji hordókban indult, majd februári fejtéssel a friss bor átkerült 20 hektós nagyhordókba egy év érlelésre. 2022 márciusi palackozás, szűrés-derítés nélkül.Borászat

Baráth Borműhely

Baráth Sándor a negyvenhez közeledve kezdett borral foglalkozni, kereskedőként mélyre ásta magát a témában, azóta Somló fanatikus. A kezdetektől részt vett a Kreinbacher birtok felépítésében, majd a hegyközség elnökének választották. Egyvalami maradt hátra, hogy saját bort készítsen.

Listához adom