A termék már nem kapható
Tomcsányi Árpi és családja Budapestről költözött a Somló-hegy nyugati oldalára egészen magasra, az erdősáv tövébe. Innen figyelik az időjárást és próbálják lekövetni amennyire csak lehet a két és fél hektáros organikusan művelt saját szőlőben. A pincében pár hordóval-amforával és egy préssel dolgoznak, mindegyik boruk spontán erjed, majd szűrés, derítés és kén nélkül kerül palackba. A hárslevelűt is több menetben szüretelték, a feldolgozás után pedig kis része egész fürtökben, héjon erjedt. A fajtára jellemző virágos, mézes jegyek mellett sűrű és kerek szerkezet, a hosszú seprőn érlelésre jellemző ízekkel, érettséggel, sárga gyümölcsökkel.
(2021. szeptember)
Tomcsányi Árpi és családja Budapestről költözött a Somló-hegyre egészen magasra, az erdősáv tövébe. Itt művelik két és fél hektár szőlőjüket organikusan, nagy gondossággal. A pincében pár hordóval, amforával és egy préssel dolgoznak, mindegyik boruk spontán erjed, majd szűrés, derítés és kén nélkül kerül palackba.