Egységár: 16 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Franz legfontosabb területe. „A hely, ahol a legtöbb időt töltöttem. Ezt művelem a legrégebb óta, ha csak egy bort mutathatnék valakinek, ez lenne az.” – teszi hozzá.
Biodinamikus művelés, 50 év feletti tőkék, gneisz és csillámpala talaj, meleg, porózus és száraz szerkezet. Két hétig tartó spontán erjedés héjon fa és beton erjesztőkádban, majd 2 év érlelés használt 500 literes hordókban. Teljesen egyedi karakter, meleg, gyógynövényes illat, sötét bogyós ízek, mélyen fűszeres és gyümölcsös korty, hosszú, finoman száraz cserességgel, sima zárással. Érdemes szellőztetni, dekantálni fél órával kóstolás előtt.
Burgenland, határok nélkül. A családi birtok 50 hektár szőlője az Osztrák-Magyar határ két oldalán terül el, a művelés pedig közel húsz éve biodinamikus. Legendás kékfrankosok mellett világfajták, dűlős furmint és nagy kortyokban iható lendületes „asztali” borok. A pincében minimális beavatkozás, hosszú érlelés.