huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HEIMANN Barbár 2019 - Bortársaság

HEIMANNBarbár 2019

Polci ár
11 900 Ft
Bortársaság Klub ár
10 900 Ft

Egységár: 15 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA pince ikonikus borának 11. évjárata. Az évek során a cabernet franc és a kékfrankos aránya nőtt a házasításban, előbbiből 40% került bele a 2019-es évjáratba a Porkoláb-völgyről, utóbbiból 20% a Baranya-völgyről. Ezt egészíti ki 20-20% merlot és tannat. Ahogy 2018-ban is, itt is kicsit csökkentették a hordós érlelés idejét, a gyümölcsösség megőrzésének céljából. A tételek külön érlelődtek, 12 hónapon keresztül, 3, 5 és 10hl-es nagyrészt másod és harmadtöltésű, valamint 15%-a újhordóban. Ezután került sor a házasításra, amit 14 hónap palackérlelés követett.

„Hogy milyen nekünk a Barbár? Egyben van, nehéz szétszedni, de közben többrétegű, jól felismerhető és a pincéhez köthető. Klasszikus értelemben vett nagybor, de nem feltételen minden esetben így gondolunk rá, hiszen gyümölcsös karakterű, kifejezetten jóivású, szinte minden helyzetben jól tud esni.” ifj. Heimann Zoltán


Borászat

Heimann

A magyar bor egyik legismertebb családi birtoka a szekszárdi Heimann. Saját stílusuk mögött arányos házasítások állnak, amikben bordó fajták mellett fontos szerepet kap a kékfankos is. Válogatott szőlő, gyümölcshangsúly, magyar hordós érlelés. Sváb hagyományok, vendégszeretet, a borokban nagy élvezet és gazdag ízek. 

Listához adom