huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HEIMANN Barbár 2019 - Bortársaság

HEIMANNBarbár 2019

Polci ár
11 900 Ft
Bortársaság Klub ár
11 305 Ft

Egységár: 15 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA pince ikonikus borának 11. évjárata. Az évek során a cabernet franc és a kékfrankos aránya nőtt a házasításban, előbbiből 40% került bele a 2019-es évjáratba a Porkoláb-völgyről, utóbbiból 20% a Baranya-völgyről. Ezt egészíti ki 20-20% merlot és tannat. Ahogy 2018-ban is, itt is kicsit csökkentették a hordós érlelés idejét, a gyümölcsösség megőrzésének céljából. A tételek külön érlelődtek, 12 hónapon keresztül, 3, 5 és 10hl-es nagyrészt másod és harmadtöltésű, valamint 15%-a újhordóban. Ezután került sor a házasításra, amit 14 hónap palackérlelés követett.

„Hogy milyen nekünk a Barbár? Egyben van, nehéz szétszedni, de közben többrétegű, jól felismerhető és a pincéhez köthető. Klasszikus értelemben vett nagybor, de nem feltételen minden esetben így gondolunk rá, hiszen gyümölcsös karakterű, kifejezetten jóivású, szinte minden helyzetben jól tud esni.” ifj. Heimann Zoltán


Még ajánljuk

Borászat

Heimann

A magyar bor egyik legismertebb családi birtoka a szekszárdi Heimann. Saját stílusuk mögött arányos házasítások állnak, amikben bordó fajták mellett fontos szerepet kap a kékfrankos is. Válogatott szőlő, gyümölcshangsúly, magyar hordós érlelés. Sváb hagyományok, vendégszeretet, a borokban nagy élvezet és gazdag ízek. 

Listához adom