Egységár: 19 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
DRS - kötelező visszaváltási díj: 50 Ft/db. Részletek: itt.
A kitett Porkoláb-völgy történelmi dűlőjében termelt cabernet franc és a merlot adja a bor alapját. 20 évvel ezelőtt ezek az ültetvények voltak a Heimann család első telepítései és váltak a borászat alapköveivé. A bordeaux-i fajtákon túl fontos komponens a tannat és a vibráló gyümölcsösséget erősítő kékfrankos. 2020-ban kevés, de szépen beérett, túlzásoktól mentes gyümölcsöket szüreteltek Szekszárdon, a kíméletes feldolgozásnak és az érlelésnek köszönhetően a Barbárban a friss gyümölcsök, szárított virágok mellett az érlelés visszafogott hordós jegyeit is mutatja. A tételek külön érlelődtek 12 hónapon keresztül 3, 5 és 10 hl-es, nagyrészt másod- és harmadtöltésű, valamint 15%-a újhordóban. Ezután került sor a házasításra, amit 14 hónap palackérlelés követett. Egy harmonikus évjárat szépen érett bora.
„Hogy milyen nekünk a Barbár? Egyben van, nehéz szétszedni, de közben többrétegű, jól felismerhető és a pincéhez köthető. Klasszikus értelemben vett nagybor, de nem feltétlen minden esetben így gondolunk rá, hiszen gyümölcsös karakterű, kifejezetten jóivású, szinte minden helyzetben jól tud esni” - ifj. Heimann Zoltán.
Olyan örökség ez a bor, amit még ifj. Heimann Zoltán szülei kezdtek építeni, most pedig évtizedek után közösen készítik, csiszolják tovább. Csak kiemelkedő évjáratokban készül.
A magyar bor egyik legismertebb családi birtoka a szekszárdi Heimann. Saját stílusuk mögött arányos házasítások állnak, amikben bordó fajták mellett fontos szerepet kap a kékfrankos is. Válogatott szőlő, gyümölcshangsúly, magyar hordós érlelés. Sváb hagyományok, vendégszeretet, a borokban nagy élvezet és gazdag ízek.