huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HEIMANN & FIAI Szívem Kékfrankos 2020 - Bortársaság

HEIMANN & FIAISzívem Kékfrankos 2020

Polci ár
15 000 Ft
Klub ár
14 250 Ft

Egységár: 20 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ



A Szívem 2020 a Szekszárdi Borvidék kivételes örökségének egyedülálló lenyomata: a Baranya-völgy délkeleti fekvésű teraszainak 1969-es telepítésű, öt évtizednél is idősebb kékfrankos ültetvényéből származik. Az alacsony hozamú, 1,3 hektáros parcella 3775 élő tőke termése mélyrétegű és összetett borokat ad, amelyek a terület kivételes terroir-jegyeit precízen hordozzák. Az öreg tőkék genetikai sokszínűsége biztosítja, hogy a bor textúrája és szerkezete finoman árnyalt, hosszan érlelhető és vibráló. A borkészítés során kizárólag természetes erjesztést alkalmaznak: a spontán fermentáció a szőlő saját pied-de-cuve élesztőivel történik, ezzel is megőrizve a termőhely sajátos mikroflóráját. Az erjesztéshez és héjon áztatáshoz 20-40%-ban egész fürtöket használnak, ami megőrzi a tanninok feszes struktúráját, valamint a fajtára jellemző gyümölcsös vitalitást. Az érlelés semleges magyar tölgyfahordókban, illetve betontartályokban és agyagamforákban zajlik, ami az aroma és textúra tisztaságát támogatja, míg a kén-dioxidot minimálisan használják, ezzel is természetes stabilitást biztosítva a bornak. Az érlelési idő 10-15 hónap, majd a bor szűrés és derítés nélkül kerül palackozásra. A Szívem 2020 kifinomult gyümölcsösséggel és üde savakkal nyílik meg a pohárban. Az első kortyok tisztaságot közvetítenek, melyek az érlelés során tovább mélyülnek, és egyre gazdagabb rétegeket mutatnak fel. A bor ízvilágában a régi tőkék selymes karaktere és a feszes savstruktúra elegánsan egyensúlyozzák egymást, míg a tanninok finom szerkezete hosszan kitartó lecsengést biztosít. A „Szívem” név nemcsak a régi parcellák különleges értékére utal, hanem a Heimann család mély elköteleződését és a szőlőterület iránti tiszteletét is tükrözi.


Még ajánljuk

Borászat

Heimann & Fiai

Itt egyesülnek a családi birtok kékfrankosai és kadarkái, ifjabb Heimann Zoltán stílusában. A hangsúly a dűlőnként eltérő gyümölcsön van, a pincében spontán erjedés, egész fürtök, fa kád, nagyhordó, palackozás kevés hozzáadott kénnel. Helyi fajták, régi módszerek, könnyű kézzel készített eredeti borok.

Listához adom