HEIMANN Barbár 2016

HEIMANN
Barbár 2016

Polci ár
8 350 Ft
Egységár: 11 133 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

A kimaradt 2014-es évjárat, az elegáns de filigrán 2015-ös után, itt a 2016-os évjárat, klasszikus Barbár stílusban. Alacsony tőketerhelés, gondos válogatás, érlelés 3,5 illetve 10 hektós tölgyfában másfél évig, majd házasítva a legszebb hordókból. Sötét bordó szín, fekete maggal, mély illat, benne cassis, erdei gyümölcsök és szeder. A korty sűrű szövésű, kerek testű, de nem nehézkes. Nagy bor, jó egyensúlyban. A palackokat az ArdeaSeal lélegző kompozit dugói zárják.

  

“Van, ahol nem akarunk kompromisszumot kötni. A 2016-os Barbár ilyen bor.”

A Heimann Családi Birtok életében idén ősszel minden a Barbárról szólt. Ági és Zoli tíz éve fejtették meg a házasítás receptjét, amit a mai napig követnek amikor az évjárat engedi, hogy palackba kerüljön a szekszárdi csúcsbor.

  

A Barbár története - ahogy Heimann Zoli és Ági meséli:

„2006-ot írtunk, és úgy láttuk, hogy a boraink megbízhatóak, szeretnek bennünket, azaz összességében jól mennek a dolgok. Ebben az évben fordult termőre a francia oltványú Merlot és Cabernet Franc ültetvényünk és hat különböző termelőtől vásárolt barrique hordókkal is elkezdtünk kísérletezni. Úgy éreztük, hogy meg kellene próbálni egy Cabernet Franc, Merlot, Tannat házasítást. Ekkor még egy csomó bizonytalanság volt bennünk, hogy mit csináljunk, hogyan csináljuk. Ha tízszer nem mentünk neki, akkor egyszer sem, de a bor maga valahogy nem állt össze. Ági találta ki, hogy mi lenne, ha kerülne a termékbe egy kis kékfrankos. 2005-ben vettünk meg egy 69-es telepítésű, öregtőkés kékfrankos ültetvényt, ami csapnivaló állapotban volt, de valami sokkolóan meglepő volt az innen szüretelt bor íze. 10%-nyi kékfrankos helyre billentette az egész házasítást. Üdeséget, vibrálást, játékosságot adott a bornak, míg a Tannat a robosztus őserő, a Cabernet Franc és a Merlot a világpolgár elegancia szerepét játssza a házasításban. Ez az elvünk a mai napig megmaradt.”

  

A 10. évjárat és a finomhangolás

“Közel áll hozzánk a 2016-os évjárat stílusa. Elegáns, ízgazdag, jól érlelhető, és ami még fontosabb, jól iható borok készültek – mondja ifj. Heimann Zoltán. – A finomhangolás a cél. Van, ahol nem akarunk kompromisszumot kötni, a 2016-os Barbár ilyen bor. A kékfrankos és a tannat mellé bejött egy új komponens a képbe: az egy hektáros Gyöngyszem-dűlő cabernet franc-ja. Fantasztikus terület, szép nyugati fekvés a Porkoláb-völgyben, izgalmas, löszbabás talajjal. A finomhangolás része, hogy rövidebb lett a hordós érlelés, a házasítás után pedig tartályban érlelünk palackozásig.”

 

Hogy megmutassuk, milyen munka előzte meg a10. évjárat születését, Heimannékkal és a Terroir Squad csapatával készítettünk egy rövid videót a ’16-os Barbár érkezésének tiszteletére >>>

vörös
Vörös Házasítás
Heimann
Szekszárd
0,75 l
14 alk
A legjobb tételek