huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS Kadarka 2023 - Bortársaság

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOSKadarka 2023

Polci ár
3 950 Ft
Bortársaság Klub ár
3 753 Ft

Egységár: 5 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információÖsszevártuk a két kadarkát. Míg a Sauli vérbeli „fine wine”, addig a birtok klasszikus kadarkája ugyanebben a szellemben, de jóval inkább a frissességre, a primőr ízekre hangolva készült. Házasítás a Jobbremete idős és a Gyűszű-völgy fiatal tőkéiről. Organikus művelésű szőlő került a ládákba, majd a pincénél bogyózás és tartályos erjedés következett. Végül hordós érlelés nélkül, eredeti formában, szűretlenül került palackba. Így tartotta meg ugyanazt az élénk, szárított virágos, meggybefőttes illatát, amiről vakon felismerte egyik kollégánk.
3000 palack készült.
Az arányokat tekintve ifj. Márkvárt János az egyik legelszántabb kadarkatermelő Szekszárdon: míg a borvidék 2100 hektárjából összesen 100 hektáron terem a fajta, addig nála az 5 hektáron minden második tőke kadarka.Még ajánljuk

Borászat

Ifj. Márkvárt János

Helyi erő Szekszárdon, két ősöreg kadarka ültetvénnyel, göcsörtös tőkékkel. Az egyik 1935-ös telepítés, a másik ennél is korábbi. Gyerekkora óta hajnalban kel, szőlőt művel, amit csak lehet maga csinál a metszéstől a pincevájásig. A borok stílusa pedig olyan, mint maga Jani. Őszintén és érzésből készíti őket.

Listához adom