huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS "M" 2020 - Bortársaság

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS"M" 2020

Polci ár
3 950 Ft
Bortársaság Klub ár
3 620 Ft

Egységár: 5 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információM, mint Márkvárt. 
János választékának origója, a legjobb hordók válogatása, névjegykártya a borásztól. Ebben az évben fele kékfrankos, harminc százaléka cabernet sauvignon, tíz kadarka, a maradék öt-öt pedig merlot és syrah. Baranya-völgy és Faluhely-dűlők, 2020-óta organikus művelésben. A külön erjedt fajták fél évvel a szüret után lettek házasítva, majd egy év érlelés következett nagy ászokhordókban és további másfél év palackban. Míg Jani két házasítása közül a „Vegyes vörös” a vágatlan verzió, a nyers erő, addig ez a bor jóval inkább a borászati finomhangolásról, válogatásról, fineszről, érlelésről és a lekerekített élekről szól. Fűszeres, mélyen ható és kiforrott stílus. A korty szerkezetre szinte puha, a borászra jellemző finoman fanyar zárás viszont itt sem marad el. Nem volt kérdés, hogy a birtok új arculatának központi címkéje erre a borra kerül majd.

„Itt nőttem fel, ismerek minden szakadékot, szőlőt, kaszálót. Gyermekkorom óta dolgozom, hajnalban megyek, délben otthon pihenek, este végzek a szőlők között. Szekszárdi vagyok, borász, szőlész, földműves.” - Ezzel a pár mondattal mutatkozott be nekünk Ifj. Márkvárt János sok évvel ezelőtt, amikor első borait kóstoltuk. Azóta pár havonta megfordulunk nála a Gyűszű-völgyben. Követjük a borait, együtt alakítjuk a választékát, ismerjük a szava járását, azt is láttuk, ahogy saját erőből, csákánnyal bővíti a szekszárdi löszbe vájt pincéjét.


Még ajánljuk

GERE Cabernet Sauvignon 2019

GERECabernet Sauvignon 2019

4 150 Ft
Polci ár4 150 Ft
Klub ár
3 800 Ft
IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS "Vegyes Vörös" 2021

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS"Vegyes Vörös" 2021

2 950 Ft
Polci ár2 950 Ft
Klub ár
2 700 Ft
ST. ANDREA Merengő 2021

ST. ANDREAMerengő 2021

11 900 Ft
Polci ár11 900 Ft
Klub ár
10 900 Ft

Borászat

Ifj. Márkvárt János

Helyi erő Szekszárdon, két ősöreg kadarka ültetvénnyel, göcsörtös tőkékkel. Az egyik 1935-ös telepítés, a másik ennél is korábbi. Gyerekkora óta hajnalban kel, szőlőt művel, amit csak lehet maga csinál a metszéstől a pincevájásig. A borok stílusa pedig olyan, mint maga Jani. Őszintén és érzésből készíti őket.

Listához adom