huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS Sauli Kadarka 2022 - Bortársaság

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOSSauli Kadarka 2022

Polci ár
9 800 Ft
Bortársaság Klub ár
9 310 Ft

Egységár: 13 067 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információOtt tartottunk szeptember végén, hogy indul a Sauli Kadarka, amin annyit dolgoztunk mi is, és még többet ifj. Márkvárt János szekszárdi borász. Ez volt az első évjárat, amivel egy korábbról nem ismert kadarkastílus jött létre, ami az öreg tőkéken, a természetes módszereken és a kiváráson alapul. A közel 100 éves tőkék, a spontán erjedés és a hordós érlelés hármasa bevált. Az 1300 palack Sauli Kadarka hetek alatt fogyott el a polcokról. Most folytatjuk, indul az új évjárat, ami egy arasznyival talán még jobban sikerült.

Árnyalatokról van szó, mégis érezhető és látható a különbség: a 2021-es színe olyan volt, mintha gránátalmából facsarták volna, most pedig eggyel mélyebb és ködösebb a megjelenés. Az új évjárat illatban intenzívebb és szerkezetben kerekebb, lédúsabb a korábbinál. A finom fából kevesebbet (másodtöltésű hordó), a tiszta gyümölcsökből, a cseresznyéből többet érezni. A két évjáratot az utánozhatatlan narancshéjas, sárgabarackos illat köti össze, ami a Sauli sajátja.

Kevesebb mint fél hektáron, közel 100 éves kadarka-gyalogtőkék, alma és körtefák közé telepítve. Ez a Sauli, az összes Márkvárt terület közül a legidősebb. Nagy érték, amit szenvedéllyel és sok szőlőben eltöltött órával lehet fenntartani. Janival 2021-ben megállapodtunk, a terméséből nem egynyári kadarkát készít, hanem visszanyúl a lassú borkészítés bevett technikáihoz. Az organikusan művelt szőlő kézi szüret után nyitott kádban erjedt spontán, majd két 500 literes magyar hordóban érett a következő szüretig. Szűretlen palackozás, 2023. november.
1300 palack készült.Még ajánljuk

Borászat

Ifj. Márkvárt János

Helyi erő Szekszárdon, két ősöreg kadarka ültetvénnyel, göcsörtös tőkékkel. Az egyik 1935-ös telepítés, a másik ennél is korábbi. Gyerekkora óta hajnalban kel, szőlőt művel, amit csak lehet maga csinál a metszéstől a pincevájásig. A borok stílusa pedig olyan, mint maga Jani. Őszintén és érzésből készíti őket.

Listához adom