huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS "Vegyes Vörös" 2021 - Bortársaság

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS"Vegyes Vörös" 2021

Polci ár
2 950 Ft
Bortársaság Klub ár
2 700 Ft

Egységár: 3 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információIfj. Márkvárt Jánosnál itt indul a szekszárdi bor: tiszta ízű, organikusan művelt szőlőből erjedt „vegyes vörös”. A borvidéki nyelvjárás így hivatkozott a bikavérnél frissebb, házasított vörösekre. Így kezdtük el ezt a nevet munkacímként használni, majd a közös arculatújítás végén a keresetlen egyszerűsége miatt ezt is írtuk a címkére.

Jani legfontosabb területei és fajtái találkoznak ebben a borban. Baranya-völgy és Faluhely-dűlők, ahol a legfiatalabb tőkék 22, a legidősebbek pedig 43 éve teremnek, 2020 óta organikus művelésben. A tikkasztó, kabócazajos szőlőmunkák végén, szeptemberben kézi szüret, majd a pincénél bogyózás után erjedés tartályban, napi csömöszölés és körfejtés mellett. Préselés után érlelés következő szüretig tartályban és a pince sokéves 10 hektós hordóiban. A végső házasítás fele syrah, harmada kékfrankos, a merlot és kadarka csak fűszer. A választék stabil belépője, igazi szomjoltó Szekszárdról. Mediterrán hangulat, gránátalma szín, robbanó gyümölcsök, meggylé illata, feszes szerkezet, rétegzett ízű és finoman fanyar korty. Minden rendben, ha az alapbor ilyen finom. 2023 márciusi töltés.


Borászat

Ifj. Márkvárt János

Helyi erő Szekszárdon, két ősöreg kadarka ültetvénnyel, göcsörtös tőkékkel. Az egyik 1935-ös telepítés, a másik ennél is korábbi. Gyerekkora óta hajnalban kel, szőlőt művel, amit csak lehet maga csinál a metszéstől a pincevájásig. A borok stílusa pedig olyan, mint maga Jani. Őszintén és érzésből készíti őket.

Listához adom