A termék már nem kapható
Kivételesen szép évjáratban, tökéletesen érett és makkegészséges, organikus kadarkát válogatott Dr. Illyés Miklós ehhez a borhoz, az egyedül művelt, 3,5 hektáros porkoláb-völgyi területről. Mi pedig 2 mecseknádasdi tölgyhordót választottunk ki vele ebben az évben. Másfél hónapig ázott héjon „csömiszen”, azaz lehomokozott kádakban, ahonnan a színlé egyből hordóba, majd onnan kézzel, szűrés és derítés nélkül a palackba került. Sűrű, mély, mégis szekszárdiasan fűszeres, kedvesen rusztikus és nagyon izgalmas kadarka. Tartalmas, hosszú, Miklós szerint a legnagyobb figyelem mellett is évtizedenként egyszer készíthető stílus.
Az Illyés család 3 hektáros birtokán első naptól organikus szőlő terem. Az alapító, Dr. Illyés Miklós orvosságként tekintett a borra, a pincéből kizárta a technológiát és kitartóan áztatott amig minden fontos összetevő kioldódott a szőlőhéjból. Ma is ez adja a borok egyedi és békebeli karakterét.