A termék már nem kapható
Dr. Illyés Miklós pár hektáros szekszárdi birtokának legidősebb tőkéi a pince alatti 50-60 éves kékfrankos telepítésben vannak, összesen 0,3 hektáron. A művelés organikus, sok zöldmunkával és alacsony terheléssel. A feldolgozás 2020-ban is a megszokott módon történt: miután a zajos erjedés lefutott, a törkölykalapot homokkal fedték le, majd tovább áztatták egy - másfél hónapon át, közben a törkölykalap végig a felszínen marad, védi a bort. Az áztatás végén a színlé gravitációval jut a hordóba, kevés seprővel, később innen palackozzák. A 3,5 hektáros birtokon szinte minden kézzel történik, a pincemunka lassú és a lehető legkevesebb mozgatást igényli, az érlelés az utolsó aktív mecseknádasdi kádár helyi tölgyből készült hordóiban történik. Az Illyés borok nem a kimért elegancia és finesz borai, sokkal inkább szólnak egészséges alapanyagról, tradicionális módszerekről és rusztikus ízekről.
Dr. Illyés Miklós, a kardiológus doktor 3,5 hektáros birtokán szinte minden kézzel készül. Az organikus művelésben és a tartalmas vörösborokban hisz. Érlelés az utolsó mecseknádasdi kádár hordóiban, palackozás egyenként, kézzel, szűretlenül. Egészséges alapanyag, tradicionális módszerek és rusztikus ízek.