huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

LAJVÉR Három Hordó Cuvée 2020 - Bortársaság

LAJVÉRHárom Hordó Cuvée 2020

A termék már nem kapható


A Lajvér és a Bortársaság közös házasítása. 
A7 – Merlot // B8 – Cabernet Sauvignon // C5 – Cabernet Franc – A három parcellában közös, hogy mindegyik a feldolgozó közvetlen közelében, a birtok legmagasabb pontján terül el. Jellemzően ezekben a sorokban terem a legkevesebb, de legtartalmasabb szőlő.  

A három teraszról, a három fajtaborból egy-egy hordót jelöltünk meg és egyenlő arányban házasítottuk őket. A végleges házasítás rövid tartályos érlelés után közvetlenül a birtokon került palackba 2022. júliusában. Az azóta eltelt tíz hónapig tartó palackérlelést megérte kivárni, a bor így készült el igazán, most van a legjobb formában. A klasszikus bordói jegyek, a sötét gyümölcsök, a finom hordó és a déli melegség mind benne van. Megnyerő, könnyű ivású, ismerős és találó. Pont ezt kerestük.


Borászat

Lajvér Pincészet

Precíz borkészítés, világfajták és egy futurisztikus épület. Itt készülnek a Lajvér borok, a szekszárdi borvidék csendes részén, 26 hektár szőlővel régi teraszokon, a gravitációs feldolgozó közvetlen közelében. Válogatott szőlő, irányított erjesztés, tiszta ízekre koncentrálva.

Listához adom