Egységár: 5 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
„Kadarka folyik az ereimben, itt nőtem fel, ismerek minden szakadékot, szőlőt, kaszálót. Gyerekkorom óta dolgozom, hajnalban megyek, délben otthon pihenek, este végzek a szőlő között. Szekszárdi vagyok, borász, szőlész, földműves.” – meséli magáról Ifj. Márkvárt János, a keresetlen és őszinte Szekszárdi borász. A kadarka az egyik legnagyobb kincs a borvidéken, mégis a teljes 2100 hektárból alig 100 hektáron terem. Ehhez képest Márkvárt Jani 4 hektáros családi birtokán a szőlők negyede Kadarka olyan öreg és göcsörtös tőkékkel, amikhez hasonlót legutóbb Riojá-ban láttunk. Most induló friss kadarkája több terület és fiatalabb tőkék házasítása, organikus művelésből. A tőkék között nincs kapálás, a természetes gyomflóra tavasszal virágzik, nyáron pedig egyensúlyt tart a tőkékkel, a bogyók kisebbek, a héj vastagabb, az ízek pedig mélyebbek lesznek. A borkészítés tradicionális, a bogyózott szőlő nyitott kádban erjed, röviden ázik héjon és fél év érlelés után szűretlenül került palackba. Tankönyvi, eredeti, fűszeres és lédús.
A birtok új arculatának első tagja, egyben előfutára egy új bornak, amin Janival együtt sokat dolgoztunk az utóbbi időben. Folytatás következik.
Helyi erő Szekszárdon, két ősöreg kadarka ültetvénnyel, göcsörtös tőkékkel. Az egyik 1935-ös telepítés, a másik ennél is korábbi. Gyerekkora óta hajnalban kel, szőlőt művel, amit csak lehet maga csinál a metszéstől a pincevájásig. A borok stílusa pedig olyan, mint maga Jani. Őszintén és érzésből készíti őket.