huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS Kadarka 2022 - Bortársaság

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOSKadarka 2022

A termék már nem kapható


„Kadarka folyik az ereimben, itt nőtem fel, ismerek minden szakadékot, szőlőt, kaszálót. Gyerekkorom óta dolgozom, hajnalban megyek, délben otthon pihenek, este végzek a szőlő között. Szekszárdi vagyok, borász, szőlész, földműves.” – meséli magáról Ifj. Márkvárt János, a keresetlen és őszinte Szekszárdi borász. A kadarka az egyik legnagyobb kincs a borvidéken, mégis a teljes 2100 hektárból alig 100 hektáron terem. Ehhez képest Márkvárt Jani 4 hektáros családi birtokán a szőlők negyede Kadarka olyan öreg és göcsörtös tőkékkel, amikhez hasonlót legutóbb Riojá-ban láttunk. Most induló friss kadarkája több terület és fiatalabb tőkék házasítása, organikus művelésből. A tőkék között nincs kapálás, a természetes gyomflóra tavasszal virágzik, nyáron pedig egyensúlyt tart a tőkékkel, a bogyók kisebbek, a héj vastagabb, az ízek pedig mélyebbek lesznek. A borkészítés tradicionális, a bogyózott szőlő nyitott kádban erjed, röviden ázik héjon és fél év érlelés után szűretlenül került palackba. Tankönyvi, eredeti, fűszeres és lédús.
A birtok új arculatának első tagja, egyben előfutára egy új bornak, amin Janival együtt sokat dolgoztunk az utóbbi időben. Folytatás következik.Még ajánljuk

HEIMANN & FIAI Szekszárd Kadarka 2022

HEIMANN & FIAISzekszárd Kadarka 2022

4 350 Ft
Polci ár4 350 Ft
Klub ár
3 980 Ft
IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS Ezerötös Cuvée 2021

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOSEzerötös Cuvée 2021

2 950 Ft
Polci ár2 950 Ft
Klub ár
2 700 Ft
BOTT FRIGYES Pinot Noir 2022 (Bio)

BOTT FRIGYESPinot Noir 2022 (Bio)

9 450 Ft
Polci ár9 450 Ft
Klub ár
8 660 Ft

Borászat

Ifj. Márkvárt János

Helyi erő Szekszárdon, két ősöreg kadarka ültetvénnyel, göcsörtös tőkékkel. Az egyik 1935-ös telepítés, a másik ennél is korábbi. Gyerekkora óta hajnalban kel, szőlőt művel, amit csak lehet maga csinál a metszéstől a pincevájásig. A borok stílusa pedig olyan, mint maga Jani. Őszintén és érzésből készíti őket.

Listához adom