TIHANY Rozé 2019

TIHANY
Rozé 2019

Polci ár
3 750 Ft
Egységár: 5 000 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

„Néhány éve a fejembe vettem, hogy csinálok valamit Tihanyból. Mivel a félszigethez nem kötődött igazán élő boros tradíció, úgy döntöttem, hogy erről a vulkanikus területről, amely belenyúlik a Balatonba, rozét, különleges rozét fogunk készíteni. A kékfrankos szőlőt Bökő Dávid édesapjától vettem az első évjárathoz, ezt a bort, a második évjáratot, pedig már maga Dávid készítette el az én gondolataim alapján. Érett szőlő, egész fürtös préselés, teljesen spontán erjesztés, hosszú finomseprőn tartás.” – mondja Tálos Attila, a Tihany Rozé most érkezett második évjáratáról.

Ráta-dűlőnek hívják a helyet, közel a sajkodi öbölhöz, nem messze az őslevendulától. Innen szüretelte Dávid a kékfrankos és zweigelt fajtákat két külön időpontban, amik egész fürtös préselés és rövid ülepítés után spontán erjedtek hűtött tartályban. A hosszabb seprőn érés után februárban házasította őket a kékfrankos javára, majd a kisimult bor május közepén került palackba.

A 2018-ban megismert karakter tovább finomodott. A korty meglepően tartalmas és széles, szinte fehérboros szerkezetű, de mégis műfajon belül marad: könnyen iható, szomjoltó, törékeny. Az sem gond, ha ezt a bort nem jéghidegen isszuk, érdemes leülni hozzá, időzni vele

(2020. július)

száraz
rosé
Tihany
Tihany
0,75 l
12.5 alk
A legjobb tételek