„Sokan keressük Tokaj új útjait: hogyan legyen könnyen fogyasztható, de mégis tartalmas. Ez a bor is ilyen. Friss és üde. Öt dűlő termésének eredménye: Szent Tamás, Betsek, Hangács, Kakas és Dorgó. Aki ismeri a boraimat, tudja, van bennük egy jellemző ízvilág, és ebből nem engedek. A bor harminc százaléka készült tartályban, a többi hordóban erjedt, hasonlóan a nagy dűlős borokhoz. Mégis eltér azoktól, egészen más stílus.”
Balassa István
Klasszikus értékek, nagy múltú dűlők, könnyű ízvilág, kozmopolita bor. Precíz feldolgozás és finom préselés eredménye, hogy itt a furmint könnyű jegyeit, szikár szerkezet és ásványok helyett kedves ízeket, bármikor jóleső kortyot kapunk. Ilyen Balassa István új belépő bora Tokajból.
(2020. szeptember)