A termék már nem kapható
2008 óta készít Demeter Zoltán a mádi Ősz-hegyről sárgamuskotályt, mindig kis tételben. Ezt is innen, a vulkanikus talajon termő 30 éves tőkékről szüretelték, természetesen kézzel. Csak tartályban erjedt és érett, mégis rendkívül komplex, rétegzett és érett ízű. Nem egy tipikus muskotály, a fajta teltebb, fűszeresebb karakterét hozza elő. A savban visszafogott kortyot 7,1 g/l maradékcukor teszi még kerekebbé.
Demeter Zoltán a részletek embere. Az 1996-ban alapított hét hektáros birtokon minden nap a finom hangolásról szól. Idős telepítésű meredek dűlők, emberléptékű pince, az utolsó részletig átgondolt bor- és pezsgőkészítés. „A mi kezünkben csattan a metszőolló, és mi ragasztunk címkét a palackokra.” Demeter Zoltán