huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HOMONNA Birtok Válogatás 2019 - Bortársaság

HOMONNABirtok Válogatás 2019

Polci ár
14 000 Ft
Bortársaság Klub ár
13 300 Ft

Egységár: 18 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA dűlőket a dűlőválogatáson, a borászt pedig a birtokboron keresztül a legkönnyebb megismerni. A házasítás, mint műfaj hozza magával, hogy a saját ízlés, a fajtákról és borvidékről alkotott kép itt tud a leginkább megmutatkozni. Erre kiváló példa Homonna Attila birtokválogatása, amiben a kezdetektől a hárslevelű egészíti ki a furmintalapot. Szüret a birtok meghatározó dűlőiről (Erdőbénye környéke). Feldolgozás klasszikusan, kevés géppel, spontán erjesztés és érlelés tartályban és hordóban vegyesen.

A nagyságot nem az illatban érdemes keresni: sem a termőhely, sem a fajta nem erről híres. Mégis idővel viaszos, finoman mézes, csonthéjas és köves illat veszi körbe a bort. A korty súlyos, élénk savú és finom fanyarsággal zárul. Sarkosan és tisztán adja át a borász, borvidék és fajta összjátékát. Tokaj-választékunk nagy klasszikusa ez a bor.Még ajánljuk

Borászat

Homonna Attila

Örökmozgó borász, keménykötésű borokkal. Tokajban és a Balatonnál is szikár, köves talajú, öreg tőkés területeken dolgozik, a munka minden lépése a kapálástól a csomagolásig kézzel zajlik. Mint egy régimódi francia borvidéken: alacsony terhelés, válogatás, hosszú préselés, spontán erjedés, bejáratott fahordókkal.

Listához adom