huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HOMONNA Édes Hármas Furmint 2022 (0,5 l, édes) - Bortársaság

HOMONNAÉdes Hármas Furmint 2022 (0,5 l, édes)

Polci ár
9 900 Ft
Bortársaság Klub ár
9 405 Ft

Egységár: 19 800 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA dűlőket a dűlőválogatáson, a borászt pedig a birtokboron keresztül a legkönnyebb megismerni. A házasítás, mint műfaj hozza magával, hogy a saját ízlés, a fajtákról és borvidékről alkotott kép itt tud a leginkább megmutatkozni. Erre kiváló példa Homonna Attila édes birtokbora.

Alapja furmint, zömében az Erdőbénye mellett fekvő Rányból, ahol tenyérni riolitkövek borítják az öreg tőkék között futó sorközöket. Attiláék a szüret utolsó körében hozták be a töppedt fürtöket (minimális botritisszel), majd a feldolgozás klasszikusan és kevés géppel zajlott. Préselés után spontán erjedés és érlelés használt hordóban.

Az illat érett és kajszis, töppedt szőlős, mazsolás. Az egyediséget a sarkos szerkezet, a sűrűn és édesen induló kortyban megjelenő fanyarság, keserűség hozza.

Természetes maradékcukor-tartalom: 112 g/l
Összesen 600 palack készült.Még ajánljuk

Borászat

Homonna Attila

Örökmozgó borász, keménykötésű borokkal. Tokajban és a Balatonnál is szikár, köves talajú, öreg tőkés területeken dolgozik, a munka minden lépése a kapálástól a csomagolásig kézzel zajlik. Mint egy régimódi francia borvidéken: alacsony terhelés, válogatás, hosszú préselés, spontán erjedés, bejáratott fahordókkal.

Listához adom