huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HOMONNA Határi Furmint 2019 - Bortársaság

HOMONNAHatári Furmint 2019

Polci ár
17 000 Ft
Bortársaság Klub ár
16 150 Ft

Egységár: 22 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA szikár, sokáig érlelhető és csontos borairól ismert Homonna Attilánál 2018-ból kifejezetten kedves, meleg karakterű és széles kortyú borok jelentek meg. Ezt a 2019-es évjárattal sikerült ismét meghaladni, Attila két dűlősbora ebből az évből a legjobb tokaji élményeink közé tartozik. A Határiban a lemásolhatatlan helyi karaktertől a fajtajegyeken és a borászati stíluson át minden megvan. Az illat citrusolajos, a korty vibrálóan élénk, közben olajos folyású és sűrű, végtelenül egyensúlyos. Fine wine.

Organikus szőlő, feldolgozás kevés géppel, erjesztés spontán, tartályban és használt hordókban vegyesen, hosszú érleléssel.
Teljes tétel: 654 palack.

1999-ben egy 0,4 hektáros parcellával indult a Homonna birtok itt a Határiban. A dűlő Olaszliszka és Erdőbénye határán fekszik, innen a név. Attila a kezdetektől kereste az öregtőkés „elhagyatott” ültetvényeket, vegyesen régi klónokkal. Az évek alatt több környező parcellát is átvett, így művel most közel 1,7 hektárt a Határiban (másik meghatározó dűlője a Rány). A borvidék hűvösebb vége, távolabb a folyóktól, kevesebb botritisszel, vulkanikus alapkőzettel, riolittal, perlittel.Még ajánljuk

Borászat

Homonna Attila

Örökmozgó borász, keménykötésű borokkal. Tokajban és a Balatonnál is szikár, köves talajú, öreg tőkés területeken dolgozik, a munka minden lépése a kapálástól a csomagolásig kézzel zajlik. Mint egy régimódi francia borvidéken: alacsony terhelés, válogatás, hosszú préselés, spontán erjedés, bejáratott fahordókkal.

Listához adom