A termék már nem kapható
Energikus, szinte vibráló hárslevelű a löszös talajú Lónyai-dűlőből, Tarcalról. Karakteressége egyértelműen a helyi talajnak, valamint Berecz Stéphanie precíz munkájának köszönhető. Az elegáns hordóhasználat a pincészet összes borára jellemző, így a Lónyai is hordóban erjedt spontán, majd érett közel fél éven át. A korty sós és ásványos, a sok fehér húsú gyümölcs és a herbális jegyek együttesen friss, mégis decens, elegáns benyomást keltenek.
(2021. június)
Bordeauxból érkezett Tokajba Berecz Stéphanie, aki férjével, Zsolttal 2002 óta építi a Kikelet Pincét. A pincében franciás könnyedség és patina mellett kifinomult stílus, a szőlőben természetközeli tudatosság és végtelen helyismeret, az adottságokhoz mérten organikus művelés, folyamatos jelenlét.