Egységár: 34 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Több száz éves hagyomány szerint készülő aszú: egy gönci hordónyi (136 liter) musthoz 5 puttony aszúszemet adnak, ezt követi a préselés, majd az aszúszemekből nyert must hordóba kerül, ahol nagyon lassan, akár két hónapig is erjed. Az erjedés végén egy leheletnyi eszenciát adnak hozzá, amit cseppenként gyűjtöttek össze az összepréselődött aszúszemekből. Az érlelés a vulkanikus eredetű földbe vájt pincékben történik, itt fejlődik a bor 24 hónapig magyar tölgyfahordóban.
A végeredmény lehengerlő: kajszibarack, méz, füge, koncentrált korty, mégis hihetetlen frissesség, lendületes savak és komoly köves mineralitás. Belépő bor a legmagasabb szinten.
Maradékcukor-tartalom: 125 g/l
Savtartalom: 8 g/l
Tokaj egyik úttörője, megbízható nagybirtoka: megújították az aszút, a Mandolás furminttal megmutatták az irányt a száraz tokajik felé és bekerültek a világ száz legjobb bora közé. A 100 hektáros tolcsvai borászat a klasszikus szamorodnik, aszúk és esszencia mellett a száraz borokban csak a furmintra fókuszál.