Egységár: 74 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Az aszú készítése gondos folyamat, melynek gyökerei évszázados hagyományokig nyúlnak vissza. Csak olyan különleges körülmények között lehetséges, amelyek kedveznek a Botrytis cinerea (nemesrothadás) gomba fejlődésének, amely a szőlőszemeket értékes aszúbogyókká alakítja. Ősszel a köd és a harmat nedvességgel burkolja be a tokaji szőlőket, így a gomba áthatol a bogyókon, növelve koncentrációjukat, gazdag aromájukat és ízüket. A Botrytis nem támadja meg az összes szőlőszemet egyszerre, ezért a töppedt bogyókat kézzel szedik le minden fürtről, több lépésben. A bogyók begyűjtése türelmet és rengeteg munkát igénylő művelet, amely több hétig tart.
Furmint, hárslevelű, zéta, sárgamuskotály fajtákból, átlagosan 19 éves tőkékről származik az alapanyag, melyet folyamatosan, szeptember végétől november elejéig szüreteltek. Ezután 60 napig erjedt, majd 136 és 228 literes magyar hordókban 24 hónapig érlelték. A buja édességét a vibráló savak teszik harmonikussá, simává. Olajos, sűrű, tartalmas gyümölcstenger. Vérbeli hedonista aszú. Végtelenül hosszú.
cukor: 201,4 g/l,
sav: 11,6 g/l.
Tokaj egyik úttörője, megbízható nagybirtoka: megújították az aszút, a Mandolás furminttal megmutatták az irányt a száraz tokajik felé és bekerültek a világ száz legjobb bora közé. A 100 hektáros tolcsvai borászat a klasszikus szamorodnik, aszúk és esszencia mellett a száraz borokban csak a furmintra fókuszál.