Egységár: 7 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Először 2021 januárjában kóstoltuk és attól a pillanattól kezdve alig vártuk, hogy forgalomba kerüljön. Első évjárata 2000-ben készült, azóta alapvető stílusát megőrizve, de évről-évre finoman csiszolva folyamatos fejlődésen ment keresztül. A bor karakterét nagyban meghatározza a Petrács dűlőben található ültetvény. Ezen a területen a fajta egy régi klónjának 50 éves bakművelésű tőkéi nőnek, ami immáron a birtokbor 30%-át adja és az egyik legsűrűbb és legelegánsabb alapja a házasításnak. Az optimális érettségű, botritisz mentes, többször válogatott alapanyag kézzel szüretelve kerül a pincébe, ahol a legjobb minőségű fürtöket törésmentesen és egészfürtösen préselték, majd 50 %-ban új magyar hordóban és 50 %-ban rozsdamentes acél tartályokban erjesztették. Ezt követően fél év érlelés következik, 70%-ban 2 és 3 éves 228 és 350 literes zempléni tölgyben. Az erjedést követő első hónapokban kevés seprőfelkeverést is alkalmaznak a pincében. A Mandolás Furmint 2019-es évjárata gyümölcsös, friss aromájú bor, mindeközben testes, ásványos és élénk savú, amiben egyértelműen tetten érhető a termőhelyi karakter.
Tokaj egyik úttörője, megbízható nagybirtoka: megújították az aszút, a Mandolás furminttal megmutatták az irányt a száraz tokajik felé és bekerültek a világ száz legjobb bora közé. A 100 hektáros tolcsvai borászat a klasszikus szamorodnik, aszúk és esszencia mellett a száraz borokban csak a furmintra fókuszál.