huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

SAUSKA Birsalmás Furmint 2019 - Bortársaság

SAUSKABirsalmás Furmint 2019

Polci ár
14 000 Ft
Bortársaság Klub ár
12 830 Ft

Egységár: 18 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA pince Birsalmás ültetvénye a mádi utcasor mellett fordul be északnak, aztán szépen beáll déli irányba. Fekvése és talajösszetétele erodált, riolittufás barna vörösagyag, ami gazdagon ásványos és összetett borokat ad, magas érlelési potenciállal. Teteje egészen különleges minőségű fiatal  chardonnay, alja 17 éves furmint. A területet évek óta alakítják, egységesítik, megújították a többszáz éves támfalakat, most már szárazon rakott súlytámfal védi olyan dőlésszögben, hogy ellenálljon a lezúduló víz erejének.

Illatban citrusok és virágosság, nagyon hosszú kortya grapefruitos, sárgabarackos és persze ásványos. A szőlőt kézzel szüretelték, bogyózták és néhány órás áztatást követően préselték, ezután 5 hónapot töltött finomseprőn. A teljes mennyiség 20 %-a érett új, 70 % 3 éves használt francia  hordóban, 10% pedig kerámiában.


Borászat

Sauska - Tokaj

Villányi borokról ismerik a legtöbben, pedig Sauska Krisztián ezen a borvidéken kezdte a 2000-es évek elején. A történet az egykori Polgári Kaszinó gravitációs feldolgozójában indult és 2021-től a Padi-hegy futurisztikus épületében folytatódik. Ritkán látott világfajták, a legjobb dűlőkben organikus műveléssel.

Listához adom