A termék már nem kapható
A világ legnemesebb fajtája és Tokaj egyik leglátványosabb dűlőjének találkozása. Birsalmás, riolittufás talaj, kézi szüret után erjesztés hordóban és tartályban vegyesen, végül 10 hónapos tölgyfahordós érlelés, nagyrészt másodtöltésű hordókban. Élénkbíbor szín, összetett illat, bőrös jegyek mellett piros bogyós gyümölcsök. Kóstolva érett meggy, ribizli, fekete csokoládé, némi fahéj.
Villányi borokról ismerik a legtöbben, pedig Sauska Krisztián ezen a borvidéken kezdte a 2000-es évek elején. A történet az egykori Polgári Kaszinó gravitációs feldolgozójában indult és 2021-től a Padi-hegy futurisztikus épületében folytatódik. Ritkán látott világfajták, a legjobb dűlőkben organikus műveléssel.