A termék már nem kapható
A Padi-hegy fiatal pinot noir ültetvénye, amely a komplexitás és az elegancia mellett könnyedséget és egyensúlyt is mutat, évről évre. Ez győzte meg Sauskáékat arról, hogy pinot noirt kizárólag a tokaji szőlőikből készítenek majd. A kvarctömbökkel dúsított fehér riolittufa talaj biztosítja az ásványosságot. A 30 napos héjon áztatás, majd vegyes, hordós és tartályos erjesztés segíti a fajta elsődleges jegyeinek kihangsúlyozását. A rétegzett ízek megjelennek a 10 hónapig tartó kombinált érlelésnek köszönhetően (80% francia hordóban, 20% agyagtojásban). Sűrű, vastag illat és korty, érett gyümölcsök, nagyon elegáns hordó, harmonikus bor, ami ugyan még fiatal, de már most jól iható, nagy élményt nyújt. Mindenesetre érdemes fél-egy év múlvára is tartogatni belőle pár palackot.
Villányi borokról ismerik a legtöbben, pedig Sauska Krisztián ezen a borvidéken kezdte a 2000-es évek elején. A történet az egykori Polgári Kaszinó gravitációs feldolgozójában indult és 2021-től a Padi-hegy futurisztikus épületében folytatódik. Ritkán látott világfajták, a legjobb dűlőkben organikus műveléssel.