A termék már nem kapható
“Első tokaji rozénk szinte minden szempontból az ellenkezője a villányinak: igazi mikrotétel, egyetlen dűlőn szüreteltük egy tökéletes szüreti napon, augusztus 26-án, egyetlen fajta és mindössze egy tartály készült belőle. Ahogy már annyiszor előfordult velünk, ezt a bort is leginkább kíváncsiságból készítettük: az elmúlt évek során rengeteget dolgoztunk a pinot noirral, a két dűlős vörösborunkat nagyon szeretjük, és nagyszerűen teljesít a fajta pezsgőkben is. Tudjuk, hol érzi magát jól ez a szőlő, a Padihegy abszolút viszi a prímet: páratlan az a hűvös, kiegyensúlyozott, arányos és filigrán elegancia, ami az innen származó borokat jellemzi.” – Pohl Péter birtokigazgató
Villányi borokról ismerik a legtöbben, pedig Sauska Krisztián ezen a borvidéken kezdte a 2000-es évek elején. A történet az egykori Polgári Kaszinó gravitációs feldolgozójában indult és 2021-től a Padi-hegy futurisztikus épületében folytatódik. Ritkán látott világfajták, a legjobb dűlőkben organikus műveléssel.