Egységár: 6 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
„A tétel 3 különböző területről, 3 eltérő szüreti időpontban szedve és 3 különböző erjesztési technikával készült. A 2021-es év szélsőséges kihívásait így sikerült mederben tartani és megmutatni a fajta szépségét a tokaji lankákról.” – Rakaczki Gábor főborász.
Illatában az intenzív fajtajelleg mellett trópusi gyümölcsök és bodza, ízben a főszerep az ásványoké, mellette grapefruit és csalán.
Szőlő: „A sauvignon blanc más gondoskodást igényel, mint a többi fajta. Míg a többit vissza kell fogni a jobb minőség érdekében, addig a sauvignon akkor van elemében, ha terheljük és túltápláljuk. Augusztus környékén már komlóültetvényben érezzük magunkat a sorok között állva. Úgy gondolom a bora páratlan, de még mindig többet szeretnék kihozni belőle.” Czemiczki István vezető szőlész, Tokaj
Borkészítés: A tétel 3 különböző területről, 3 eltérő szüreti időpont, és 3 különböző erjesztési technikával készült. 2021 -es év szélsőséges kihívásait így sikerült mederben tartani, és megmutatni a fajta szépségét a tokaji lankákról.
Kóstolási élmény: Tokajban a világfajták is terroirborrá válnak, úgyhogy ez a sauvignon blanc nem hozza a standard fajtajegyeket, nem frissen vágott zöldfüves, zöldes. Illatában intenzív fajtajelleg mellett inkább trópusi gyümölcsök és bodza, szájban az ásványosság egyértelműen vezeti a bort, aztán betársul a grapefruit és a csalán. Talán ez utóbbi jegy közös a világ sauvignon blanc-jaival.
Villányi borokról ismerik a legtöbben, pedig Sauska Krisztián ezen a borvidéken kezdte a 2000-es évek elején. A történet az egykori Polgári Kaszinó gravitációs feldolgozójában indult és 2021-től a Padi-hegy futurisztikus épületében folytatódik. Ritkán látott világfajták, a legjobb dűlőkben organikus műveléssel.