Egységár: 460 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
A termék átmenetileg nem kapható
„Úgy gondoljuk, a Betsek és a Szent Tamás parcellaszelektált aszúinkkal elkészítettük a valaha volt legjobb borainkat.” - Szepsy Pincészet.
A Szepsy Pincészet dűlőszelekciójának első aszúja a 2017-es évjáratból készült, a Betsek- és Szent Tamás-dűlők legjobb parcelláiból. Ezt a különleges bort éveken át tartó gondos munka előzte meg, de a végeredmény minden várakozást felülmúlt, hiszen a borok hatalmas sikert arattak mind hazai, mind nemzetközi szinten.
A 2019-es évjáratú Szent Tamás Aszú 100%-ban furmintból készült, a Szent Tamás-dűlő legjobb botritiszes fürtjeit adó, zeolitban, tufában és riolitban gazdag talajú 2503-as parcellájából. Az aszúkészítés több mint 500 éves hagyományának megfelelően az erjedés 250 literes, 100%-ban zempléni tölgyfából készült új hordóban történt.
A borban lévő 280,8 g/l maradékcukor és 8,53 g/l sav tökéletes egyensúlyt alkotnak. Gazdag, olajos, sós és fűszeres. Egyszerre ásványosan játékos és könnyed, ugyanakkor mély és komplex.
Mindössze 700 palack készült, igazi különlegesség.
A magyar bor nagy neve mindent tud a mádi dűlőkről, az ősi vulkánoktól a legifjabb klónokig, ez a tudás pedig édes és száraz borban is a egyaránt megvan. Furmint fókusz, a birtokboroktól a párszáz négyzetméterről szüretelt parcellás aszúkig.