Település: Mád
Dűlő: A Percze Mád legkisebb, mindösszesen 11 hektárnyi, első osztályú dűlőjének 0,4 hektár nagyságú parcelláján terem, a falu keleti oldalán. Hatalmas sziklák alatt elsőként fakad a rügy, mégis minden évben utoljára kerül présbe a szőlő. Talaja kemény, kötött zeolitos vörösagyag, hidrokvarc rétegzettséggel. A gyökerekkel átszőtt kőzetrepedéseket agyagásványok és bentonit tölti ki.
Komplex bor, markáns savszerkezet, magas beltartalom. Hűvös, elegáns illattal indul, a gyümölcsízű kortyban talán itt a legmagasabb a dűlősök közül az ásványianyag-érzet, azaz a kövesség, közben hosszan és jól felismerhetően megjelenik benne az őszibarack és az alma intenzív íze és a szépen integrálódott tölgy.
Alkohol: 13,5 % vol.
Maradék cukor: 0,8 g/l
Sav: 6,5 g/l
(2019. október)