A termék már nem kapható
2016 viszontagságos évjáratnak indult, csapadékos nyárral, jégveréssel, rengeteg szélsőséggel, de végül szeptemberre minden összejött. A „vénasszonyok nyara” lehetővé tette a szőlőszemek lassú, de egyenletes aszúsodását, így októberben már szép alapanyagot lehetett szüretelni.
186 g/l maradékcukor, 10 g/l fölötti sav. Nagyon dinamikus, trópusi gyümölcsös, élénk aszú, kivételes érlelési potenciállal.
Emberléptékű birtok és precíz borkészítés Tokaj-Hegyalján - Bárdos Saci bodrogkeresztúri borászatába összesen 6 hektárról szüretel. Organikus művelés, szigorú hozamkorlátozás, a pincében hagyományos feldolgozás, aprólékos munka. Édestől az aszún keresztül, száraz dűlősön át egészen a pezsgőig.