Egységár: 9 600 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
A Barakonyi-dűlő és Bárdos Saci neve mostanra teljesen összemosódott, sok évjáratnyi emlékünk és egy kialakult stílus van a fejünkben, egyértelműen ez az a dűlő, ami a birtokot meghatározza. A dűlő legfelső, köves, géppel megközelíthetetlen parcellájába 2009-ben telepítettek furminttőkéket. „Kíváncsi voltam arra, hogy a különböző művelési mód megjelenik-e a borban, hoz-e egy új minőséget?” – mondja Saci.
A metszéstől a szüretig Saci és kollégája mindent kézzel végeznek, itt virágzik és zsendül legkorábban a szőlő, így itt indul a szüret is. Kíméletes préselés után a must hordóban erjedt spontán, majd 6 hónapig érett 1-5 éves, 220 l-es zempléni hordókban. A karakter pedig egyértelműen elválik a megszokottól: intenzívebb savakkal, feszesebb szerkezettel, hosszabb utóízzel.
Kis tétel, csak a legjobb tokaji évjáratokból.
Emberléptékű birtok és precíz borkészítés Tokaj-Hegyalján - Bárdos Saci bodrogkeresztúri borászatába összesen 6 hektárról szüretel. Organikus művelés, szigorú hozamkorlátozás, a pincében hagyományos feldolgozás, aprólékos munka. Édestől az aszún keresztül, száraz dűlősön át egészen a pezsgőig.