huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GERE ATTILA Cuvée 2020 - Bortársaság

GEREATTILA Cuvée 2020

Polci ár
39 500 Ft
Bortársaság Klub ár
37 525 Ft

Egységár: 52 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ"A házasítás talán a leginkább szubjektív elem egy bor készítésének folyamatában. Pont ezért izgalmas. Kialakult rendje van nálunk ennek a munkának. Szisztematikusan dolgozunk, először mindig a legmagasabb kategóriához, az Attila Cuvée-hez választjuk ki az alapborokat. Amikor leülünk kóstolni, mindenkinek egy szavazata van. „Igen” vagy „nem” a válasz arra a kérdésre, hogy az adott hordóminta belekerülhet-e az Attilába. A házasítás megalkotását az egyes alapborok arányának meghatározása jelenti. Az Attila esetében nincs fix recept, mindig abból a fajtából kerül bele a legnagyobb arányban, amely az adott évjáratban a legjobban teljesített. Attól lesz valóban érdekes mindez, hogy bár a sok közös kóstolás során az évek alatt együtt alakítottuk ki a pincészet borainak stílusát, a mai napig kicsit mindannyian másként közelítünk a borhoz, mint célhoz és jelenséghez.” Gere Attila és családja

Feketébe hajló, mélysötét lila színű, összetett illatú bor. Fekete kávé és csipkebogyó aromái mellett ásványos jegyek, finoman vágott fűszerek és érett piros gyümölcsök kavalkádja bontakozik ki. Ízében a bor élénk, friss gyümölcsös karaktert tár fel, melyben a tanninok és savak kifinomult egyensúlya elegánsan ötvöződik a bor zamatos textúrájával. Ígéretes érlelésében rejlő jövővel rendelkező, letisztult és elegáns szerkezetű tétel, amely méltó a neves Attila borok összetettségéhez.


Még ajánljuk

Borászat

Gere Attila

Villányi hagyományok, külföldi nagybirtokokra jellemző értékrend, finomra csiszolt borok, köztük a legendás Kopar – ő Gere Attila, egyik legrégebbi partnerünk. 75 hektár organikus művelésű szőlő, házasítások sok év tapasztalattal, élvezeti értékre és hosszú érlelhetőségre koncentrálva.

Listához adom