huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GERE Kopar Magnum 2019 - Bortársaság

GEREKopar Magnum 2019

A termék már nem kapható


A magyar borkészítés egyik legismertebb márkája, amely 1997-es debütálása óta csak a legjobb évjáratokban készülhet el. A „receptúra” változatlan, bordói szőlőfajták házasítása, fakádban, saját élesztővel erjesztve, majd 300 literes zempléni tölgyben érlelve 16 hónapon át.

A 2019-es évjárat a csapadékos késő tavasz és kora nyár után kiegyensúlyozott, meleg és száraz érési időszakkal ért véget, így nagyon jó minőségű, de limitált mennyiségű alapanyagot lehetett szüretelni. Amennyivel kevesebb, annyival koncentráltabb az új évjárat: sűrű illat és korty, mindkettőben érett fekete és kék bogyós gyümölcsök, feketeribizli, szeder, hordófűszerek és kakaó. Egy meleg évjáratban is rendkívül elegáns és részletgazdag.


Még ajánljuk

Borászat

Gere Attila

Villányi hagyományok, külföldi nagybirtokokra jellemző értékrend, finomra csiszolt borok, köztük a legendás Kopar – ő Gere Attila, egyik legrégebbi partnerünk. 75 hektár organikus művelésű szőlő, házasítások sok év tapasztalattal, élvezeti értékre és hosszú érlelhetőségre koncentrálva.

Listához adom