Egységár: 26 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Magyarország legdélibb, legismertebb szőlőültetvényei, Villány egyik legjobb dűlőjeként közismert területe, amely mintegy 120-130 méteres tengerszint feletti magasságban terül el. Igen, ez a méltán híres Kopár-dűlő, a Gere pincészet csúcsborainak legszebb alapanyagát biztosító termőterület. Nevét a hegy legfelső területeiről kapta, ahol a termőtalaj már annyira vékony, hogy a mészkő alapkőzet is látható. A szőlőtőkék kisebb, de ásványi anyagokban gazdagabb, koncentráltabb fürtöket nevelnek. Az itt szüretelt szőlő a többi területhez képest minden évben körülbelül két héttel korábban érik, és tökéletes érettséget mutat. Ami annak köszönhető, hogy a napsütés hatására felvett hőt a kőzet éjszaka folyamatosan visszasugározza, így nem tapasztalható nagy hőingadozás, valamint erre a területre érkezik a legtöbb napsugárzási energia egész Magyarországon, és déli fekvésének köszönhetően a napsütéses órák száma itt a legmagasabb. A nap energiája tehát szinte minden oldalról, mondhatni éjjel-nappal körülöleli a fürtöket.
A Solus Merlot alapanyagául szolgáló szőlőt 19-25 éves, 25 hl/ha terhelésű, hektáronként 7200 tőkéről szüretelik. Erjesztés nagy fakádban, az almasavbontás fahordókban történik. A bor új, kis méretű, kizárólag magyar hordóban érlelődött 16 hónapig.
Gazdag színvilágban pompázik, mélylila árnyalatokkal és bordó csillogással. Az illata magával ragadó erőt sugároz, ahol az aszalt szilva, a pörkölt fahéj és a vanília aromái szökkennek elő, majd az illatprofil fokozatosan gazdagodik és mélyül. Ízvilágában a dinamikus elegancia uralkodik, fekete bogyós gyümölcsökkel és kávés hordófűszerekkel, amelyek mellett a finom savak, érett tanninok és a villányi termőtáj egyensúlyos karaktere fonódik össze, megrajzolva a bor komplex portréját. 2021 kiváló, tartalmas és élettel teli borokat adó évjáratának köszönhetően jelen állapotában is jól fogyasztható, azonban a csúcsát várhatóan 2031 és 2036 között éri majd el.
Villányi hagyományok, külföldi nagybirtokokra jellemző értékrend, finomra csiszolt borok, köztük a legendás Kopar – ő Gere Attila, egyik legrégebbi partnerünk. 75 hektár organikus művelésű szőlő, házasítások sok év tapasztalattal, élvezeti értékre és hosszú érlelhetőségre koncentrálva.