huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GÜNZER Ördögárok 2019 - Bortársaság

GÜNZERÖrdögárok 2019

Polci ár
6 500 Ft
Bortársaság Klub ár
6 175 Ft

Egységár: 8 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA déli tájolású, katlanos Ördögárok-dűlő Villány ikonikus termőterülete. A 2000-es évek elején, emberfeletti munkálatokat követően a borvidék egyik legnagyobb presztízsű dűlőjévé vált: mészköves, helyenként löszös-vörösagyagos talaja, forró és egyedi mikroklímája révén hagyományosan prémium borok szülőhelye.

Günzerék dűlőszelektált csúcstétele, az Ördögárok Cuvée kizárólag a legjobb évjáratokban készülhet el. Bordeaux-i házasítás szigorú arányokkal (60% merlot, 30% cabernet franc, 10% cabernet sauvignon), kézi szüret és irányított erjesztés tartályban, majd 2 év érlelés 225 és 500 l-es magyar és francia tölgyben. Ibolya, rumos-meggy, eukaliptusz, kakaó és füstösség, az alacsony tőketerhelés révén vastag, koncentrált, érett ízek, robosztus tanninnal és jó érlelhetőséggel. 1900 palack készült.


Még ajánljuk

Borászat

Günzer Családi Birtok

Sváb gyökerek, több generációnyi tapasztalat, ikonikus dűlők. Günzer Zoltán villányi pincészetének jócskán van mire alapoznia, mégis legjellemzőbb rájuk a modern technológia és a folyamatos fejlesztés. A portugieserre és a bordeaux-i fajtákra építve fajtajelleges, könnyen érthető borok készülnek itt.

Listához adom