Egységár: 5 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
A diósviszlói borászat legfontosabb fajtája új megközelítésben. Újonnan telepített, 5 éves szőlő első termése, ami kezdetek óta bioművelésben fejlődik. A szeptember végén kézzel szüretelt alapanyag tartályban, irányítottan erjedt, majd fele 500 literes magyar hordóban, fele tartályban érlelődött 5 hónapig. Az első korty után visszatekintünk a palackra, hogy biztosan cabernet franc van-e a címkére írva, aztán a másodiknál, hogy biztosan Villányban vagyunk-e. A fiatal szőlő tökéletesen megfelel annak, amit a Ruppert család gondol egy könnyű, lendületes és fiatalos borról. Csupa gyümölcs, vibráló savak és alig érezhető tannin.
Alíz a Csodaország helyett a villányi borvidékre költözött. A diósviszlói hegy 27 hektár fiatal telepítésű szőlőjéből születnek a vörösökre koncentráló Ruppert család borai. A mesebeli tematika mellett a tiszta ízekre, a magas minőségre törekednek, ez köti össze természetközeli művelést a korszerű technológiával.