Egységár: 4 653 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
A „komoly” rozénak három titka van Ruppert Ákos szerint. Az első: kizárólag a bogyózott szőlőből, még préselés előtt leengedett színléből készülhet. A második az érlelés: finomseprővel együtt és hosszabban kell a megszokottnál. A harmadik: a dugó használata, ami hagyja, hogy a bor tovább érjen, fejlődjön a palackban. 2021-ben is így készült a Tűk és Tavirózsák. „Egyetlen kékfrankosunk a hegy szoknyáján, erős talajon van. Ötéves ültetvény, összesen 0,7 hektár, a kezdetektől organikusan művelve, laza fürtökkel.” – mondja Ákos. Innen szüreteltek elegáns roséjukhoz, majd bogyózás után hosszabb áztatás, tartályos erjesztés és fél év érlelés következett használt hordókban. Könnyű, elegáns, törékeny.
Alíz a Csodaország helyett a villányi borvidékre költözött. A diósviszlói hegy 27 hektár fiatal telepítésű szőlőjéből születnek a vörösökre koncentráló Ruppert család borai. A mesebeli tematika mellett a tiszta ízekre, a magas minőségre törekednek, ez köti össze természetközeli művelést a korszerű technológiával.