A termék már nem kapható
Az itthon ritka fajtát főleg Bordeaux-ban használják, ott is jellemzően pár százalékban a megszokott fajtákhoz házasítva. A villányi nagybirtokon 2011-óta készül önálló borként, összesen 3 hektáros területről, a Hársos-dűlőből szüretelnek hozzá, jellemzően az utolsó szüreti napokon. A pincében klasszikus héjon erjesztés, majd két év érlelés következik nagy magyar tölgyhordóban, majd hosszabb, legalább ennyi idő palackban. Tiszta ízű és egyértelműen villányi karakterű mindennapi vörösbor, amibe az izgalmat pont a fajta hozza. Élénk savérzet mellett száraz és tartalmas korty, finom tanninérzet és kerek zárás.
A borászat a világhírű magyar szőlész, Teleki Zsigmond nevét viszi tovább. Az egyik legnagyobb és legjobban felszerelt villányi pincénél minden évben 370 hektárról szüretelnek és cca. 2 millió palack bort töltenek le.
(2021. június)
Csányi Sándor borászata a világhírű magyar szőlész, Teleki Zsigmond nevét viszi tovább. Az egyik legjobban felszerelt villányi pincénél minden évben 370 hektárról szüretelnek és cca. 2 millió palack bort töltenek le. A borászat vezetőjével (Romsics László) és borászával (Szakál Zoltán) régóta jó kapcsolatunk van.