huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHIARLI Lambrusco Vecchia Modena Premium - Bortársaság

CHIARLILambrusco Vecchia Modena Premium

Polci ár
5 950 Ft
Bortársaság Klub ár
5 450 Ft

Egységár: 7 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ



1850 körül működött egy étterem Modenában, Osteria dell’Artigliere-nak hívtak, a tulaját pedig Cleto Chiarli-nak. Ahogy akkoriban a vendéglősök, az osteriában ő is a saját borát adta, ami a környéken jól ismert fajtából, a lambruscóból készült és nagy sikere volt. Akkora, hogy Chiarli 1860-ban megalapította Emilia Romagna első komoly borászatát, a Cantina Cleto Chiarlit. Legyen szó borról vagy balzsamecetről, a Chiarli máig a környék meghatározó neve, a Vecchia Modenával pedig a kezdetekhez nyúlnak vissza: a palack és a címke is egy bontatlan, féltve őrzött 1892-es Chiarli Lambrusco mintájára készült. Modenától északra szüreteltek hozzá, az itteni fajtaváltozat (Lambrusco di Sorbara) halványabb színű, virágos, savhangsúlyos karakter. Rövid áztatás után hűtve és lassan erjedt nyomásálló tartályban, ahonnan szűrve töltötték palackba kevés (8g/l) cukorral. Azok, akik ittak már lambruscót, valószínűleg mély színre, primőrboros illatokra, finom gyöngyözésre és élénk édességre emlékeznek. A Vecchia kóstolva valami másról szól, közelebb a klasszikushoz sötét rosé színnel, szamóca illattal, élénk habzással és száraz korttyal. Bontsuk jól behűtve, bátran, határozott mozdulattal.

A fémkapcsot tompa hegyű késsel, vagy a klasszikus dugóhúzók sörnyitójával érdemes lefejteni a palackról, majd a dugót a pezsgőknél megszokott lassú mozdulattal kiengedni a helyéről.


Még ajánljuk

GERE Rosé Frici Gyöngyözőbor 2022

GERERosé Frici Gyöngyözőbor 2022

2 790 Ft
Polci ár2 790 Ft
Klub ár
2 550 Ft
WENINGER Pinot Noir 2021

WENINGERPinot Noir 2021

7 850 Ft
Polci ár7 850 Ft
Klub ár
7 190 Ft
CHIARLI Lambrusco Rosso

CHIARLILambrusco Rosso

2 750 Ft
Polci ár2 750 Ft
Klub ár
2 520 Ft

Borászat

Chiarli

1850 körül működött egy étterem Modenában, a tulaját pedig Cleto Chiarlinak hívták. Ahogy akkoriban a vendéglősök, az osteriában ő is a saját borát adta, ami a környéken jól ismert fajtából, a lambruscóból készült, és nagy sikere volt. Akkora, hogy Chiarli 1860-ban megalapította Emilia-Romagna első komoly borászatát.

Listához adom