huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHIARLI Lambrusco Vecchia Modena Premium - Bortársaság

CHIARLILambrusco Vecchia Modena Premium

Polci ár
5 650 Ft
Bortársaság Klub ár
5 170 Ft

Egységár: 7 533 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ



1850 körül működött egy étterem Modenában, Osteria dell’Artigliere-nak hívtak, a tulaját pedig Cleto Chiarli-nak. Ahogy akkoriban a vendéglősök, az osteriában ő is a saját borát adta, ami a környéken jól ismert fajtából, a lambruscóból készült és nagy sikere volt. Akkora, hogy Chiarli 1860-ban megalapította Emilia Romagna első komoly borászatát, a Cantina Cleto Chiarlit. Legyen szó borról vagy balzsamecetről, a Chiarli máig a környék meghatározó neve, a Vecchia Modenával pedig a kezdetekhez nyúlnak vissza: a palack és a címke is egy bontatlan, féltve őrzött 1892-es Chiarli Lambrusco mintájára készült. Modenától északra szüreteltek hozzá, az itteni fajtaváltozat (Lambrusco di Sorbara) halványabb színű, virágos, savhangsúlyos karakter. Rövid áztatás után hűtve és lassan erjedt nyomásálló tartályban, ahonnan szűrve töltötték palackba kevés (8g/l) cukorral. Azok, akik ittak már lambruscót, valószínűleg mély színre, primőrboros illatokra, finom gyöngyözésre és élénk édességre emlékeznek. A Vecchia kóstolva valami másról szól, közelebb a klasszikushoz sötét rosé színnel, szamóca illattal, élénk habzással és száraz korttyal. Bontsuk jól behűtve, bátran, határozott mozdulattal.

A fémkapcsot tompa hegyű késsel, vagy a klasszikus dugóhúzók sörnyitójával érdemes lefejteni a palackról, majd a dugót a pezsgőknél megszokott lassú mozdulattal kiengedni a helyéről.


Még ajánljuk

ETYEKI KÚRIA Pláne Frizzante White
5=6

ETYEKI KÚRIAPláne Frizzante White

2 250 Ft
Polci ár2 250 Ft
Klub ár
2 060 Ft
TORMARESCA Néprica Primitivo 2021

TORMARESCANéprica Primitivo 2021

4 550 Ft
Polci ár4 550 Ft
Klub ár
4 170 Ft
CHIARLI Lambrusco Rosso

CHIARLILambrusco Rosso

2 650 Ft
Polci ár2 650 Ft
Klub ár
2 420 Ft

Borászat

Chiarli

1850 körül működött egy étterem Modenában, a tulaját pedig Cleto Chiarlinak hívták. Ahogy akkoriban a vendéglősök, az osteriában ő is a saját borát adta, ami a környéken jól ismert fajtából, a lambruscóból készült, és nagy sikere volt. Akkora, hogy Chiarli 1860-ban megalapította Emilia-Romagna első komoly borászatát.

Listához adom