huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FATALONE Gioia del Colle Primitivo 2022 (Bio) - Bortársaság

FATALONEGioia del Colle Primitivo 2022 (Bio)

Polci ár
7 900 Ft
Bortársaság Klub ár
7 505 Ft

Egységár: 10 533 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA Petrera család történelmi szerepet játszott abban, hogy a primitivo otthonra lelt Apuliában. A borászat az alapító fiának, Filippónak a becenevét viseli, őt hívták Fatalonénak, vagyis ’szívtiprónak’. Mindössze 8,5 hektáron termesztenek szőlőt, a dűlőik 385 méterrel a tengerszint fölött fekszenek Gioia del Colle közelében. Az ezredforduló óta minősített organikus gazdálkodást folytatnak.

Ez már a negyedik évjárat, amiből rendeltünk egy keveset Pasquale Petrera birtokáról. Akárcsak először, most is a primitivo legprofánabb karakterét, legőszintébb arcát találtuk meg benne. Saját élesztővel erjedt, fél évet érett acéltartályban, majd a szűretlen töltés után további fél évet palackban. Sötét gyümölcsök, érett, mély aromák, balzsamecetes, szegfűszeges és mandulás jegyek. Autentikus bor a helyi legendától.


Még ajánljuk

Borászat

Fatalone

A Petrera család történelmi szerepet játszott abban, hogy a primitivo otthonra lelt Apuliában. A borászat az alapító fiának, Filippónak becenevét viseli, őt hívták Fatalonénak, vagyis ’szívtiprónak’. 8,5 hektáron termesztenek szőlőt Gioia del Colle közelében, évtizedek óta minősített organikus gazdálkodásban. 

Listához adom