A termék már nem kapható
Dél-Olaszország válasza a provence-i rozékra. Ahogy a mourvedre-ről, ami talán a legnemesebb a provence-i fajták közül, az a mondás járja, hogy látnia kell a tengert, hogy beérjen, a negroamaróról is úgy tartják, hogy a legjobb minőséget az Adriai-tenger mentén éri el. Az olasz csizma sarkából, a Salentó-félszigetről, egy 1 km hosszan az Adriai-tenger mentén elterülő ültetvényről. 100% negroamaro, aminek nagy hagyománya van a régióban a rosékészítésben. Kézi szüret, bogyózás és finom préselés után hidegülepítés, majd 16 fokon történik az erjedés acéltartályokban. 4 hónap palackos érlelés után kerül forgalomba.
A délolasz Antinori borok összefoglaló neve a Tormaresca. A Néprica név pedig a három fő fajta (negroamaro, primitivo és cabernet sauvignon) akronímája. Közel 25 éve ezzel a borral indult a Tormaresca. A család ennél is fontosabb bora Pugliából a Torcicoda Primitivo. Az első világszerte elismert bor volt a régióból.