huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

TORMARESCA Carrubo Primitivo di Manduria 2019 - Bortársaság

TORMARESCACarrubo Primitivo di Manduria 2019

A termék már nem kapható


A Tenuta Carrubo a Primitivo di Manduria DOC területen fekszik, a csizma sarkának nyugati oldalán - míg a többi Tormaresca bor jellemzően a keleti oldalról, az Adriai-tenger partvidékéről érkezik. A szüret minimális túlérettségben történik, kíméletes feldolgozás után rövid héjon erjesztés következik acéltartályokban, ahol az almasavbontás is végbemegy. Ezután 500 literes első és másodtöltésű francia hordókban érik több mint egy évig.  

Stílusban felvonultat mindent, amit egy primitivotól várunk, egy kicsit mégis más: túlérett, de nem hömpölygő; lekváros, konyakmeggyes, de legalább annyira fűszeres is. Rengeteg aszalt füge és dohány. A hosszú hordós érlelés miatt meghálál egy kis szellőztetést. Borászat

Tormaresca

A délolasz Antinori borok összefoglaló neve a Tormaresca. A Néprica név pedig a három fő fajta (negroamaro, primitivo és cabernet sauvignon) akronímája. Közel 25 éve ezzel a borral indult a Tormaresca. A család ennél is fontosabb bora Pugliából a Torcicoda Primitivo. Az első világszerte elismert bor volt a régióból.

Listához adom