huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ANTINORI Tignanello 2020 - Bortársaság

ANTINORITignanello 2020

A termék már nem kapható


Az 57 hektáros ültetvény 1900 óta van az Antinori család tulajdonában, 1971-ben született innen az első évjárat. Mészkőben gazdag talaj, 350-400 méter magasságról. A legendássá vált címke 1974 óta apróbb változtatásokkal ugyan, de lényegében változatlan formában díszíti a palackokat, Silvio Coppola tervei alapján.
15 hónapot érlelték francia és magyar hordóban (új és használtban egyaránt), majd forgalomba hozatal előtt egy évet pihent palackban.
A 2020-as évjáratot enyhe, száraz tél és tavasz jellemezte, a korai rügyfakadás után, az érési időszakban is kiegyensúlyozott volt az időjárás, hosszú és elnyújtott volt a fürtök fejlődése. A szüreti időszak csapadékosabb volt a vártnál, de egy szűk időszakban, szeptember vége és október eleje között tökéletesen érett sangiovese, cabernet franc és cabernet sauvignon szőlők érkeztek be a pincébe.
Kortyában balzsamos jegyek, menta és csokoládé. Gazdag, vibráló, bársonyos tanninokkal

*maximálisan rendelhető mennyiség 6 palack / vásárló


Még ajánljuk

Borászat

Antinori

1385 óta tartó, 26 generáción átívelő családi bortörténelem, a borvilágot meghatározó újításokkal, birtokok ezerhektárnyi hálózata Toszkánában és Umbriában, borok, brandy, grappa, olívaolaj. Az Antinori család történetével könyveket lehet megtölteni, ma ők Olaszország egyik legnagyobb borászati vállalkozása.

Listához adom