ANTINORI Solaia 2005 Magnum

ANTINORI
Solaia 2005 Magnum

Polci ár
348 000 Ft
Egységár: 232 000 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

Legendás „szuper toszkán” házasítás. A Solaia egy 20 hektáros szőlőültetvény, a délnyugati fekvésű dűlő a Tignanello birtok legmelegebb pontja, talaja, az albarese néven ismert sziklás, köves mészkő. Csak kivételes évjáratban készül. 75% cabernet sauvignon, 20% sangiovese és 5% cabernet franc.

Az esős ősz és a tél meglehetősen alacsony átlaghőmérséklettel és némi havazással késői lombfejlődést eredményezett. Mintha ezt a késést kompenzálnák, a kedvező tavaszi időjárási körülmények lehetővé tették a szőlő számára, hogy az átlagosnál 10 nappal korábban induljon meg a rügyfakadás. A nyári hónapok szokatlanul hűvösek és csapadékosak voltak, ez problémákat okozott az érési folyamat és az azt követő betakarítás szempontjából; a szüretelt szőlő ennek ellenére egészséges és teljesen érett volt, megfelel az elmúlt évjáratok színvonalának. Alkoholos erjesztés után a borokat új tölgyfahordókban érlelték 18 hónapig, majd további egy évig palackban.

Illatában érett gyümölcsök, fűszerek, fekete bors, csokoládé, kávé és vanília aromája jellemzi. Bőséges, élénk és kiegyensúlyozott korty, édes, teljes szájat kitöltő tanninokkal, ásványi árnyalatokkal.

száraz
vörös
Vörös Házasítás
Antinori
Toszkána
1,5 l
13.5 alk
A legjobb tételek